Annons

Mastodon - Once More 'Round The Sun (9)

Band: Mastodon
Titel: Once More 'Round The Sun
År: 2014
Bolag: Reprise
Betyg: 9/10

Recensent: Tomas Lagerlöf

MASTODON måste vara ett av hårdrockvärldens mest förutsägbara band. Inte för att de spelar in samma album om och om igen, utan på grund av det diametralt motsatta, där ständig utveckling är ledstjärnan. ”Once More ’Round The Sun” må vara lika direkt som sin föregångare, ”The Hunter”, men i Nick Raskulinecz regi har kvartetten tagit ytterligare steg i riktning mot världsherravälde (nåja). Melodierna är mer smittande, sånginsatserna bättre än någonsin och Brent Hinds soloeskapader vanebildande. Samtidigt som det i vanlig ordning finns plats för kringelkrokar, aviga arrangemang och utflippade partier.

”Once More ’Round The Sun” är ett lekfullt album där helheten överskuggar enskilda låtar. Likväl kan jag inte låta bli att lyfta fram förföriska ”The Motherload” och refrängstarka ”Ember City”. Allt är dock inte perfekt, körerna i slutet på ”Aunt Lisa” hade jag till exempel kunnat vara utan. Men faktum kvarstår: ”Once More ’Round The Sun” bygger på den enastående albumsvit som inleddes med ”Remission” för tolv år sedan. Måhända inte kronan på verket, likafullt en viktig pusselbit i den framgångssaga som stavas M-A-S-T-O-D-O-N.

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.