Annons

Bleeding Utopia - Darkest Potency (9)

Band: Bleeding Utopia
Titel: Darkest Potency
År: 2014
Bolag: Bleeding Music 
Betyg: 9/10

Recensent: Stefan Lejon

Jag älskade BLEEDING UTOPIA från första sekund redan då "Promo 2010" ramlade ner i postlådan och jag kan med stor glädje konstatera att utvecklingskurvan fortsätter spikrakt uppåt. "Darkest Potency" är bandets andra fullängdare och det är bara att öppet tillstå att de är ett av Sveriges klart starkaste namn inom den melodiska dödsmetallen i dagsläget. Eller inom metal överhuvudtaget kanske jag ska säga.

Det jag diggar allra mest är att bandet undviker den fallgrop som är ack så vanlig idag, det vill säga att blanda in rensång för att anpassa sig till radion. Inget fel med rensång i sig, men ibland känns det som att en del band bara trycker in det "för att". Utan att känna efter om det faktiskt förstärker låtens uttryck. "Darkest Potency" är brutal rakt igenom och lyckas ändå vara så sprängfylld med fästande melodier att man häpnar! Jämför med DISSECTION på "Storm of the Light's Bane" eller AMON AMARTHs "Fate of Norns" för referens. Att äga förmågan att kunna plita ihop en låt som "I Will Return" är inte alla förunnat! Den här nivån på låtskrivandet har näppeligen hörts inom genren sedan DISSECTION, UNANIMATED och EUCHARISTs glansdagar.

Söker du efter melodisk dödsmetall 2014 så är BLEEDING UTOPIA bandet att vända sig till! Mörkt och synnerligen potent!

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.