Annons

Eyes Wide Open - Aftermath (7)

Band: Eyes Wide Open
Titel: Aftermath
År: 2013
Bolag: Headbang Entertainment
Betyg: 7/10

Recensent: Stefan Lejon


När jag 2012 recenserade EYES WIDE OPENs debut EP "Revelations" prisade jag bandets förmåga att lyckas tilltala mig, samtidigt som de nästan var för väna och medgörliga i min smak. Personligen brukar jag i normalfallet föredra min metal hård och min pop mesig. EYES WIDE OPEN lyckades dock balansera mellan ytterligheterna och detta helt utan att tappa i slagkraft. Detta faktum kvarstår tack och lov också nu när fullängdsdebuten "Aftermath" ligger redo för dissektion.

Att IN FLAMES står som förebild för bandet torde vara en sanning helt utan modifikation. Det är radiovänligt, dansant och rakt igenom hitbetonat. Öppningsspåret "Wings of Redemption är nästan löjligt allsångsvänlig och skulle faktiskt kunna funka i melodifestivalsammanhang. Det må verka som att jag i och med det uttalandet förlöjligar bandet, men det är inte alls tanken. En bra låt är en bra låt, oavsett. Övriga skivan håller kanske inte samma skyhöga kvalitet, men ingen låt hamnar heller i utfyllnadsfållan. Plattan andas kvalitet från början till slut. Fans av IN FLAMES, SONIC SYNDICATE och ARCH ENEMY lär dyrka även detta!

Blir inte förvånad om EYES WIDE OPEN spelar på de stora scenerna redan på sommarens festivaler!

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.