Annons

Wasted Shells - The Collector (5)

Band: Wasted Shells
Titel: The Collector
År: 2013
Bolag:  Gain
Betyg: 5/10

Recensent: Stefan Lejon

Att WASTED SHELLS på förhand beskrivits för mig som thrash ligger bandet i fatet då "The Collector" ljuder ur högtalarna. Visst finns thrashen med i mixturen men i huvudsak skulle troligen gemene man ta till ord som aggro eller någon variant av "core" för att beskriva soundet. Man skulle kunna säga att det överlag låter jäkligt amerikanskt. Om jag ska försöka vara positiv en stund så hörs ekon från band som MACHINE HEAD och PANTERA i musiken. Tyvärr så har inte WASTED SHELLS låtmaterialet som krävs för att hävda sig i sådant sällskap. Det blir mest riffande på tomgång. Bäst blir det när tempot höjs emellanåt och SLAYER-vibbarna tillåts ta över! Den biten behärskar snubbarna till fullo! När det blir mer experimentellt och bandet närmar sig postmetal-domäner blir det betydligt tristare och tomgången återvänder. 

Jag vill dock vara lite försiktig här och tydligt påpeka att "The Collector" andas kvalitet i såväl musicerande som produktion. Är du ute efter aggrometal med en del MASTODON-vibbar kan detta således passa dig som hand i handske. Inte min kopp te dock.

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.