Annons

Gamma Ray - Master of Confusion EP (6)

Band: Gamma Ray
Titel: Master of Confusion EP
År: 2013
Bolag: earMusic
Betyg: 6/10

Recensent: Stefan Lejon

Förra GAMMA RAY-given bar titeln "To the Metal" och det är en programförklaring så god som någon när man analyserar Kai Hansens liv och leverne. Eller snarare hans musikaliska gärning. Denna EP kunde lika gärna burit samma titel, för metal är det. To the bone. Öppnande "Empire of the Undead" är en stenhård dänga med klara drag av Judas Priest kring "Painkiller", givetvis med en tydlig Hansen-touch i melodiarbetet. Titelspåret å andra sidan är betydligt melodiösare i sitt uttryck och påminner mest om något hämtat från eminenta "Powerplant" (1999). Refrängen sitter som klistrad på hjärnbarken efter bara en lyssning! Två riktigt bra inlägg i bandets digra låthistorik!

Utöver dessa spår, som även ska finnas med på kommande fullängdaren, bjuds två covers på HOLOCAUST och SWEET samt sex livlåtar. HOLOCAUSTs tunggungiga "Death or Glory" passar perfekt i GAMMA RAY-kostymen och utklassar originalet med bred marginal. Då ska tilläggas att jag anser HOLOCAUSTs "The Nightcomers" vara en av tidernas mest överskattade plattor. Ren dynga faktiskt! SWEETs "Lost Angels" å andra sidan görs förvisso på ett mycket bra sätt (grym låt!) men den känns ändå lite avog i sammanhanget med sitt poppiga arrangemang. Men en bra låt är ju en bra låt brukar jag resonera. Livelåtarna går inte att klaga på - bra låtar, bra ljud - och ju mer man krämar in på en EP desto bättre, inte sant?

Allt som allt en god och köpvärd aptitretare inför kommande plattan!

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.