Annons

Alexisonfire lägger av

Efter 10 relativt framgångsrika år meddelar kanadensiska post-hardcorebandet ALEXISONFIRE nu att de kastar in handduken. Så här kommenterar frontmannen George Pettit beslutet:

"Det finns inget enkelt sätt att berätta detta på, så jag säger det bara rakt ut: efter 10 år har ALEXISONFIRE beslutat att gå skilda vägar. För ett knappt år sedan berättade Dallas att han tänkte sluta efter 'Old Crows / Young Cardinals'-turnen. Detta då det blev för svårt att balansera turnerandet med oss, privatlivet och den tilltagande framgången för hans andra band CITY AND COLOUR. Han valde därför att satsa på CITY AND COLOUR.

När Wade sedan fick ett erbjudande om att hoppa på ett annat band, en chans han ville ta, insåg vi att vi nog inte kunde ersätta två så bärande pelare utan att smutsa ner det vi åstadkommit tillsammans. Därför svalde vi hårt, och valde sedan att lägga av innan saker och ting blev gamla och fula.

Var uppbrottet vänskapligt? Nej, inte egentligen. Var det ofrånkomligt? Förmodligen. Oavsett vilket är samtliga i bandet familj för mig och jag önskar dem inget annat än lycka. Avslutningsvis vill jag tacka alla våra fans världen runt. Jag är för evigt tacksam; ni har gett oss ett spektakulärt årtionde fyllt med erfarenheter och glädje. Jag älskar er alla."

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.