Annons

Rob Flynn från Machine Head om kommande platta

Den amerikanska radiostationen The Bone genomförde nyligen en intervju med sångaren / gitarristen Rob Flynn från MACHINE HEAD. Han fick då frågan ifall det är någon särskild låt på den kommande plattan, "Unto The Locust", som han är skärskilt stolt över eller sugen på att spela live. Detta är vad han svarade:

"Jag ser alltid fram emot att lira de thrashigare bitarna, eftersom jag vet att de ger publiken fnatt. Dock finns det en annan låt på skivan med titeln 'The Darkness Within' som är rätt annorlunda för att vara oss, som jag har en grym känsla kring. Jag tror det kommer att vara låten som verkligen får folk att gå i spinn. Den här låten är verkligt mörk, och jag tror det är en av de bästa låtar vi någonsin skrivit; jag är väldigt stolt över den.

[Låten skrevs] en perfekt miserabel februarimorgon, med hällregn och gråkall kyla. Jag hade precis lämnat av min son på förskolan, och parkerade bilen i dimman och bara satt där och skrev i princip hela låten; texten skrev jag in direkt på min iPhone. Så fort jag kom hem ringde jag Dave - det var inte meningen att vi skulle repa - och sade typ 'Du, jag har skrivit en sjukt bra låt, och vill jamma den med dig."

"Unto The Locust" släpps nu i september via Roadrunner Records, och senare i höst väntar en ganska omfattande Europa-turné.

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.