Annons

Wolves In The Throne Room snart klara med platta

Efter att ha spenderat den gågna vintern med att skriva och spela in sin fjärde fullängdare, är WOLVES IN THE THRONE ROOM nu snart klara med den slutliga mixningen av plattan. Verket kommer att bära titeln "Celestial Lineage", och duons black metal sägs vara igenkänningsbar om än dock med aningen mer synth än tidigare. Skivan släpps på Southern Lord Recordings den 13 september, och innehåller bland annat gästspel från ISIS Aaron Turner.

När det gäller hur bandet själva kommenterar verket (genom trummisen Aaron Weaver) är det bara att konstatera att det är en av de mer fantasifulla beskrivningarna på länge:

"En utsirad konstellation av bilder är det som guidat låtskrivarprocessen. Tempel av cederträ krönta med kupoler av polerad brons, skymtade i en avlägsen dal. Vilda midsommarbål och festande på grillat kött. Hela ljudbilden syftar till att framkalla bilderna som existerar i våra sinnen. Vi vill att instrumenten skall låta som den liturgiska musiken i en cederdyrkande kult."

Därmed torde det inte råda några som helst tvivel om hur skivan kommer att låta, eller hur?

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.