Annons

Down släpper fyra EP:s

Kirk Windstein, gitarrist i DOWN, har i en nyligen genomförd intervju med Radio Metal bekräftat att bandet inom de närmaste åren kommer att släppa fyra separata EP:s. Anledningen till detta kommenteras så här:

"Skivindustrin suger fett; ingen köper något nuförtiden. Därför försöker vi göra saker annorlunda, göra det billigare för folk att handla musik. Sex låtar blir billigare, både att köpa som fysisk skiva eller att ladda ner."

När det gäller musiken som kommer att återfinnas på de fyra EP-skivorna konstaterar Kirk att det stilmässigt bör finnas något för alla:

"Vi har många olika element i vårt sound, så varje EP kommer att ha sin egen karaktär. Till exempel är den vi nu håller på att spelar in stenhård, med riktigt tunga DOWN-grejer. Sedan kommer en EP att vara lite lugnare, och en att vara mer doom - du vet, långsammare och mer malande. Sammanlagt lite av allt."

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.