Annons

Atheist-sångare skräder inte orden

ATHEIST räknas ofta som ett av föregångsbanden inom teknisk metal, något som bandets sångare Kelly Shaefer onekligen verkar tycka att förtjänar poängteras. I en nyligen genomförd intervju med brasilianska tidskriften Roadie Crew, passar han på att sätta bl.a. PESTILENCE och DEATH på plats avseende betydelse för scenen.

Om PESTILENCE: "PESTILENCE gjorde en stark comeback-platta, men jag tycker inte att de förtjänar att omnämnas när det gäller den tekniska metallens framväxt. Jag anser inte att något de gjorde egentligen var särskilt visionärt eller tekniskt i något avseende, om jag skall vara ärlig. Jag menar inte att såra någons känslor, men det är min ärliga uppfattning."

Om DEATH: "Chuck [Schuldiner, DEATHs grundare] är uppenbarligen otroligt viktig för alla former av extrem metal, men vår stil av teknisk metal var väldigt annorlunda än det han så att säga var farfar till. Under en stor del av tiden med DEATH omfamnade visserligen Chuck det tekniska, men bara för att DEATH var ett större band än oss skall folk inte tro att DEATH var föregångarna inom genren. Det var i princip vi i ATHEIST samt CYNIC som var först ut med det vi gjorde. Jag har massor av respekt för Chuck och vad han åstadkommit, men sanningen är att teknisk metal inte uppfanns av Chuck Schuldiner."

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.