Annons

Nergal berättar om framsteg

Gitarristen och sångaren från BEHEMOTH, Adam "Nergal" Darski, diagnosticerades som bekant med leukemi under fjolåret. Nu har han gett sin första intervju sedan han började den långa resan mot tillfrisknande. Det är MetalSucks.net som fått den äran, och här följer några av de kommentarer Adam hade att ge:

OM DET NUVARANDE HÄLSOLÄGET: "Jag mår faktiskt rätt okej. Det går framåt; det är inte som om jag är helt frisk eller så, men jag har fått ny benmärg och transplatationen gick precis som den skulle. Min kropp accepterar den nya märgen, och allt utvecklar sig enligt plan. Det verkar inte finnas någon större anledning till oro, även om jag rent fysiskt fortfarande är en smula svag. Härom dagen försökte jag till exempel göra armhävningar - jag orkade tre..."

OM REAKTIONERNA NÄR DIAGNOSEN OFFENTLIGGJORDES: "Jag hade aldrig förväntat mig sån massiv stöttning när jag blev sjuk. Inte bara från vänner och fans, utan folk jag inte haft kontakt med på åratal hörde av sig och undrade om det fanns något de kunde göra. Många erbjöd sig att genomgå tester för att se om de passade som benmärgsdonatorer, vilket var helt fantastiskt. Hela metalvärlden reagerade dessutom nästa unisont. Jag fick tusentals email, och inte ett enda innehöll negativa kommentarer. Jag hade nog inte väntat mig att metalvärlden skulle vara så sympatisk, medkännande och... omtänksam."

OM FRAMTIDEN: "Det som har hänt har verkligen återställt en hel del av min tro på mänskligheten. Jag har varit väldigt skeptisk till hela den mänskliga rasen, vilket jag väl fortfarande är, det finns mer som gör mig förbannad och pessimistisk inför framtiden för den mänskliga rasen. Men nu är det ändå som att 'fan, det är inte helt kört!'. Det finns fortfarande riktiga människor där ute, som är äkta och som känner något. Det är en insikt jag är väldigt tacksam för."

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.