Annons

Labonte berättar om skalvet i Japan

Phil Labonte, sångare i amerikanska metalkombon ALL THAT REMAINS, befann sig tillsammans med bandet i Tokyo när fredagens stora jordbävning ägde rum. Så här berättar Phil om upplevelsen:

"Vi var i lokalerna för kvällens spelning och soundcheckade när det hände. Min första reaktion var, om jag skall vara ärlig, mest en nervös upprymdhet. Vi är ju från östkusten, så jag hade aldrig upplevt en jordbävning. Byggnaden skakade, ljusramper gungade rejält och dörrar slog.

Jag fattade inte först hur allvarlig situationen var, förrän vår kontaktman från bokningsbolaget [Creativeman] började knuffa oss mot trapportna. Man kunde se i hans ansikte hur oroad han var. Väl ute på gatan var det fullt med folk, några nervöst skrattande och andra till och med gråtande. Det första skalvet var över ganska snabbt, men inom ett par minuter följde ett kraftigt efterskalv. I det område där vi befann oss skadades egentligen inga byggnader påtagligt, och alla återgick till 'business as usual' ganska snart.

Nästa morgon verkade först vara en ganska vanlig dag. Åtminstone tills man slog på nyheterna och såg skadorna i Sendai - då framgick det att det inte var någonting vanligt med situationen. Jag vet nu att jag, och de miljontals andra som påverkats av den här katastrofen, aldrig kommer att glömma hur det kändes under och direkt efter händelseförloppet."

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.