Annons

Amorphis berättar om pågående inspelning

AMORPHIS, det vackert tungsinta bandet från vårt östra grannland, lämnar följande fylliga update från den pågående skivinspelningen:

"Inspelningen löper på helt enligt plan. Vi jobbar nu med sången, och än en gång har vi tagit in Marco Hietala (NIGHTWISH) som producent för Tomi Joutsens sånginsats. Vi har i skrivande stund cirka 15 nya låtar, men på albumet räknar vi med att ha med kanske 10-11 stycken. Det är en härlig känsla att inse att idéerna vi haft i våra huvuden äntligen skall få se dagens ljus.

Pekka Kainulainen har verkligen jobbat hårt med texterna, där den mest framträdande karaktären i finsk mytologi, Väinämöinen, är centralgestalten. Med ett så starkt ämne var det en utmaning att skriva musiken till plattan. Många element kommer säkert att kännas igen från tidigare plattor, men det finns så mycket mer. Det behöver knappast sägas att vi ser fram emot att lämna över materialet till Mikko Karmila, som kommer att börja mixa plattan i slutet av den här månaden."

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.