Annons

King Diamond under kniven

King Diamond (Kim Bendix Petersen, som är hans riktiga namn) har nyligen genomgått en trippel bypass-operation vid Centennial Medical Center. Efter att den 29 november ha först till sjukhus med ambulans, konstaterades det att han haft flera hjärtattacker och att tre av hjärtats artärer ver mer eller mindre helt blockerade.

Lösningen var alltså operation, en procedur som tog 7 timmar. Allt gick väl, och bara två dagar senare var sångaren i skick att äta fast föda igen. Han imponerade även på sjukhuspersonalen genom att vara den första patienten någonsin som genomgått en dylik operation och sedan själv gått från intensivvårdsavdelningen till den vanliga vårdavdelningen.

På grund av omständigheterna kommer King Diamond nu att ta ett break från musiken och musikbranschen, men bandet KING DIAMOND låter meddela att man inte på något sätt lägger av. Så fort frontmannens hälsa är på en tillfredsställande nivå kommer aktiviterna att återupptas.

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.