Annons

Manowar spelar in Battle Hymns på nytt

Klassiska metalakten MANOWAR låter meddela att de vill ge fansen chansen att få höra debutalbumet "Battle Hymns" med modern produktion, och spelar därför in skivan på nytt. Preliminärt släpp är nu i november, under titeln "Battle Hymns 2011". Den klassiska Orson Welles-inläsningen på "Dark Avenger" kommer den här gången att utföras av sir Christopher Lee, då skådespelaren har ett stort fan i MANOWARs basist Joey DeMaio:

"Min personliga beundran för sir Christopher började för många år sedan när jag såg hans filmer. Den ökade när jag senare fick äran att producera honom som sångare och berättare, under vilket vi blev vänner. Omedelbart efter att ha hört kraften och omfånget i hans röst tänkte jag att jag borde skriva något åt honom att läsa in. Jag trodde väl i och för sig aldrig att vi skulle spela in 'Battle Hymns' igen, men här är vi nu - och det låter helmaffigt."

Nyutgåvan kommer som bonusmaterial att inkludera de tidigare osläppta liveupptagningarna av "Death Tone" och "Fast Taker", fångade på band redan 1982.

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.