Annons

Dispyt mellad Draiman och Lemmy under uppsegling?

När DISTURBEDs frontman David Draiman nyligen intervjuades av magasinet Revolver, hade han ett och annat att säga om folk som samlar på nazistiska artefakter. Draiman har själv en ortodox judisk uppfostran, och har ett 200-tal släktingar i Israel. När Revolver undrade hur han såg på t.ex. MOTÖRHEADs Lemmy Kilmister och SLAYERs Jeff Hanneman och deras samlande av nazistprylar, svarade Draiman:

"Det är väldigt upprörande i mina ögon. Jag förstår inte fascinationen; det är den mest provokativa rekvisita du kan använda, men det är väl därför folk använder det."

Lemmy har sagt att han bara samlar på krigsartefakter, och att 'de onda har prylarna med coolast utseende', något Draiman inte köper:

"Jag ger blanka fan i vem du är. Om du frontar naziprylar kommer jag att ha problem med det, för jag kan inte förstå hur någon vill bära något som symboliserar utplånandet av och folkmordet på mitt folk. Det finns ingen ursäkt och ingen förklaring."

Det återstår väl att se om Lemmy låter sig beröras av Draimans verbala angrepp, eller om den gamle uven låter det hela blåsa över likt en storm i ett vattenglas...

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.