Annons

Mer information om Jon Nödtveidts självmord

Jon Nödtveidt, 31, hittades död på onsdag 17 augusti i hans lägenhet i Hässelby utanför Stockholm. Han sköt sig själv i huvudet och var omringad av tända ljus, rapporterar Expressen. Kort innan sitt rituella självmord sände han farvälbrev till sin far och sin flickvän och förklarade för en vän, "Jag kommer att försvinna för en lång, lång tid. Jag skall till Transylvanien."

Någon gång mellan måndag 14 augusti och onsdag valde sångaren och gitarristen i det populära black metalbandet DISSECTION att ta sitt eget liv. Enligt ett flertal av Expressens källor hade sångaren placerat en uppslagen kopia av "The satanic bible" framför sig. På onsdag eftermiddag tog polisen emot ett 112samtal från Nödtveidts familj som inte kunnat få kontakt med honom under att par dagar.

Jons fader, Anders Nödtveidt, säger att han träffade honom så sent som för tio dagar sedan i Stockholm, och att allt då verkade frid och fröjd. "Jag har alltid haft bra kontakt med Jon under hans uppväxt och genom hans vuxna liv. Jag förstår inte vad som gjort att saker tagit den vändning de har. Jons fader tycker om ett foto i vilket hans son bär en svart skinnjacka och har bett att det publiceras.

Självmordet tros ha planerats under en längre tid. Under en intervju med norska tidningen Slayer Magazine sade han: "Satanisten bestämmer över sitt eget liv och sin död och väljer att gå bort med ett leende på läpparna när han nått kulmen på sitt liv, när han har genomfört allting, och siktar på att överkomma denna jordliga existens. Men det är totalt osatanistiskt att ta sitt liv på grund av att man är ledsen eller lider. Satanisten dör stark, inte på grund av ålder, sjukdom eller depression, och han väljer död före vanära" Döden är livets orgasm" Så lev livet så, så intensivt som möjligt!"

De återstående medlemmarna i bandet har gått ut med följande meddelande:

Jon Nödtveidt var en man som valde att leva sitt liv enligt sina åsikter och Sann vilja. För ett par dagar sedan valde han att ta sitt eget liv. Som en äkta Satanist levde han sitt liv som han själv ville och valde att sluta det när han uppfyllt sitt självskapade öde. Alla kommer inte att förstå eller acceptera hans personliga väg i livet och bortom, men alla måste respektera hans val.

"De som träffat honom under hans sista dagar kan försäkra om att han var mer fokuserad, lyckligare och starkare än någonsin. Det är vår fullkomliga övertygelse att han valde att lämna denna värld av lögner med ett hånfullt skratt, väl medveten om att han uppfyllt allt som han satte ut att skapa. Det tomrum han lämnar efter sig kommer att fyllas av den mörka ande han manifesterade genom sitt liv och svart magi. Hans arv och Luciferiska Eld kommer att leva vidare via de få som verkligen kände honom och uppskattade hans verk för vad det verkligen var och fortfarande är. Då vår broders mål i livet och döden aldrig var att "vila i frid", önskar vi honom istället all vinster i de slag som kommer, till dess att det Akosmiska Ödet har uppfyllts.

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.