Annons

Irist släpper debutalbum

Färskingarna i metal-bandet IRIST från Georgien har skrivit på för Nuclear Blast, som kommer att släppa deras debut "Order of the Mind" den 27:e Mars.

Bandet tog form under sommaren 2015 när vännerna Pablo Davila (gitarr) och Bruno Segovia (bas) bestämde sig för att de ville skapa musik tillsammans. Drömmen var att nå framgång utanför Sydamerika såsom SEPULTURA gjorde i början på 90-talet. Efter att ha flyttat från deras hemland till Atlanta i USA rekryterade de båda Adam Mitchell (gitarr) och Jason Belisha (trummor) och började skriva musik.

Deras demos tog sig till sist till den verkställande producenten Monte Conner på Nuclear Blast, som genast såg potential i bandet. Efter att ha lagt till vokalisten Rodrigo Carvalho i sättningen förbättrades sammanhållningen och deras låtskrivekunskaper radikalt. Nya demos skapades och Conner valde att skriva kontrakt med dem. IRIST var fött.

Nedan kan du ta del av videon till singeln "Burning Sage" samt omslaget till "Order of the Mind".

Irist-orderofthemind

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.