Annons

Pain Of Salvation förlorar basist

PAIN OF SALVATION har gått skilda vägar med sin basist, Kristoffer Gildenlöw (lillebror till bandets frontman Daniel). Bandets officiella uttalande om saken lyder:

"Vi är ledsna att meddela att Kristoffer inte längre är en medlem i [bandet]. Efter att ha spelat bans i bandet sedan 1994 har han nu vänligt ombetts av de andra medlemmarna att lämna bandet. Separationen grundar sig i växande svårigheter att arbeta tillsammans då Kristoffer flyttade till Holland för ett par år sedan.

Vi är ett band som älskar att spela musik tillsammans, och vilka värdesätter att vara ett riktigt band hellre än ett projekt som fungerar på distans. Att vara en tätt sammahållen grupp musikaliskt och personligt är en viktig del av bandets själ; och att konstant vara en man kort under låtskrivningar, repningar och till och med inspelningar, visade sig helt enkelt för kostbart för att fungera i längden.

Kristoffer har blivit en utomordentlig basistunder åren i [bandet] och det är med sorg vi ser honom lämna oss, men då hans boende inte kommer att ändras under de kommande åren ser vi inget annat val."

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.