Annons

Nicke Andersson lirar döds igen

1998 hoppade ENTOMBEDs trummis och huvudsakliga låtskrivare, Nicke Andersson, av bandet för att fokusera på sitt rock'n'rollband THE HELLACOPTERS. Sedan dess har han hållit sig borta från allt brutalt och nedstämt. I en exklusiv intervju i novemberutgåvan av Close-Up Magazine berättar dock Andersson om sina planer för ett nytt dödsmetalprojekt. Det kommer dock inte att låta som ENTOMBED.

"Jag har inte skrivit några texter än, men musiken är så old school att folk idag skulle inte ens fatta att det är old school", säger Andersson. "Det påminner mer om [DEATHs legendariska debut från 1987] 'Scream Bloody Gore'. "Det är inte alls likt [ENTOMBEDs] 'Wolverine Blues'. Den stilen har redan gjorts så bra. Samtidigt finns det bara ett 'Scream Bloody Gore', så ett album likt det kan jag sätta ihop."

"Efter att ha läst boken 'Choosing Death: The Improbable History of Death Metal and Grindcore' och fått en kick av det, gick jag ut och köpte en massa skivor. Det var så kul att läsa boken: Den förde upp så många gamla minnen. Jag köpte POSSESSEDs 'Seven Churches' på CD".

"Jag har löst planerat ett album. Jag kommer inte turnéra eller spela live. Jag har antagit black metalattityden: 'Det är okoolt att spela live'", skrattar Andersson. "Det är mestadels för att jag vill spela, det är så jävla kul. Jag har spelat in ett par demos."

Med i det hittills namnlösa projektet är gitarristen Robert Persson, vilken spelar i THE HELLACOPTERS gitarrist Robert Dahlqvists sidoprojekt THUNDER EXPRESS.

"Jag har faktiskt frågat [REPULSIONs sångare/basist] Scott Carlson om han vill vara med," avslöjar Andersson. "Han verkade vara öppen för idén " så mycket kan jag säga."

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.