Annons

Thin Lizzy släpper platta under annat bandnamn

THIN LIZZY har under de senaste årens nyväckta aktivitet gjort ganska väl ifrån sig, och ligger också redo med en ny platta som väntar på att ges ut. Bandet meddelar nu dock att plattan inte kommer att ges ut under bandnamnet THIN LIZZY; detta av respekt för den bortgångne (f.d. bandmedlemmen) Phil Lynott.

Scott Gorham kommenterar:

"Av respekt för Phil Lynott och det arv han lämnat efter sig, har vi valt att inte ge ut den nya plattan under namnet THIN LIZZY. Det var ett svårt beslut, eftersom vi ägnat mycket tid och energi åt att bygga upp varumärket THIN LIZZY under de senaste två åren. [...]

Vi vet alla hur mycket Phil betydde för det här bandet och dess fans. Även om vi skrivit 20 låtar vi samtliga känner gör bandet rättvisa, och som vi tror Phil skulle varit stolt över, har vi hela tiden vetat att en ny skiva skulle vara ett känsligt kapitel för vissa. Slutligen kom vi därför fram till att inte släppa dessa låtar under namnet THIN LIZZY. Vi vill tacka alla för det stöd vi fått, och kommer snart nog att ge ut materialet vilket innebär att ni kommer att få höra en del härlig ny musik med det klassiska THIN LIZZY-ljudet intakt."

Vilket alternativt bandnamn materialet kommer att släppas under är ännu inte känt.

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.