Annons

Nightwish tillbakavisar kritik mot "Imaginaerum"

Keyboardisten och den kreativa motorn i finska NIGHTWISH, Toumas Holopainen, berättade i en nyligen genomförd intervju med Artisan News att bandet fått kritik för inriktningen på senaste släppet "Imaginaerum". Han slår dock undan kritiken:

"Vi fick en del kritik för 'Imaginaerum' som gick ut på att det inte längre handlar om metal, utan att det bara låter som ett soundtrack, att det är för mycket orkestrala partier, och så vidare.

Faktum är att det ÄR en hel del sådant, eftersom det var vad vi ville göra med den här plattan, då det faktiskt är ett soundtrack till en film. Kanske blir nästa skiva en total black metal-platta helt utan orkester eller keyboards, eller så blir den kanske helt akustisk. Vem vet? Det viktiga är att man alltid gör det som känns rätt."

Filmen Holopainen talar om är bandets egen "Imaginaerum", som är en blandning av historieberättande och musik där temat är föreställningens och fantasins kraft. Debutvisningen sker på Hartwall Arena i Helsingfors 10 november, innan den publika lanseringen äger rum 23 november.

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.