Annons

Randy Blythe uttalar sig om pågående rättsfall

Metalcentral har tidigare rapporterat att LAMB OF GODs sångare Randy Blythe riskerar att dömas för dråp i tjeckisk domstol, efter en incident som ledde till en konsertbesökares död. Blythe har suttint häktad i Tjeckien i ungefär en månads tid, men har nu släpps och återvänt till USA.

Han har från hemstaden Richmond släppt ett officiellt uttalande, i vilket han konstaterar att han av respekt för den avlidne tjeckiske unge mannen kommer att göra det rätta, och återvända till Tjeckien för en eventuell rättegång även om han juridiskt skulle ha möjlighet att hålla sig undan hemma i USA.

Han framhåller vidare att han ser sig som helt oskyldig, och att han kommer att göra allt för att rentvå sitt namn. Blythe klargör också att han behandlats väl av den tjekiska kriminalvården, samt att han givet hur många människor runt om i världen som lider inte ser någon anledning att beklaga sig över den månadslånga fängelsevistelsen.

Du läser det fullständiga - och, enligt Metalcentral, synnerligen hedervärda - uttalandet hos Rolling Stone.

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.