Annons

Cro-Mags basist knivhuggen av ex-medlem

Under helgen genomfördes CBGB Festival i New York, med bland annat CRO-MAGS, SICK OF IT ALL och VISION OF DISORDER på rostern. De musikaliska festligheterna överskuggades dock av en tragisk incident med närapå dödlig utgång. Den före detta CRO-MAGS-basisten (och en av bandgrundarna) Harley Flanegan tog sig in i VIP-loungen och knivhögg där den nuvarande basisten Mike Couls i bröstet.

Så här kommenterar arrangörerna det inträffade:

"Vi är ledsna över att höra om händelserna vid Webster Hall. Vårt primära fokus är alltid säkerheten och upplevelserna för New York-bor, musikfans och allmänheten. Vi kommer självklart att fullt ut samarbeta med polisväsendet samtidigt som vi hoppas på det snabba tillfrisknandet för de som skadats."

Även CRO-MAGS har lämnat ett officiellt uttalande:

"Vi som band är verkligen ledsna över hur allt kom att bli, även för familjen till den ex-medlem som nu påverkas av hans beslut.  Vi ber för dem likaväl som för Mike C och de andra som skadades, men det var ändå [Harleys] beslut att komma till vår konsert och vår loge med en jaktkniv. Vem vet vad hans egentliga syfte var, men uppenbarligen var det inte att skära bröd till en fredsceremoni så som några hörde honom säga utanför. Han försökte sätta ett stopp för att vi spelar utan honom. Nåväl, låt oss gå vidare och sluta med baktalandet."

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.