Annons

Scott Reeder om stämningsansökan mot Kyuss Lives!

För ett par dagar sedan rörde f.d. medlemmarna i KYUSS, Scott Reeder och Josh Homme, upp känslor när de lämnade in en stämningsansökan gentemot resterande KYUSS-medlemmars nuvarande projekt KYUSS LIVES!. Reeder menar sig dock inte ha gjort så av illvilja, utan säger sig ha tvingats av omständigheterna. Så här sade han i en officiell kommentar via PR-firman Nasty Little Man i lördags:

"Vi har gjort allt vi kunnat för att hjälpa dem [John Garcia, Brant Bjork och Nick Oliveri] att fortsätta KYUSS LIVES! på ett repsektfullt sätt. Detta bara för att upptäcka att bandet och dess management, medan de såg oss i ögonen, under 2011 har lämnat in flera federala dokument med syfte att stjäla namnet KYUSS, vilket är något vi desperat försökt undvika.

...och så här skrev han tidigare idag på sin Facebook-sida:

"Gosse, om inte jag har kallats varje fult tillmäle som finns, och det bara för att jag valde att stå upp och försvara de små rättigheter jag bode kunna få hålla heliga och orörda under resten av mitt liv. Jag hade inte mycket till val: förlora alla rättigheter inom två veckor, eller behålla dem för alltid.

Jag valde inte att hamna i det här läget - jag tvingades att handla mycket snabbt inför en annalkande deadline, och det har varit tufft. Jag har sett folk bittert delade på grund av de här dumheterna... Galet. Det överväldigande stödet från vämnner och familj har dock varit väldigt uppskattat och nödvändigt. Tack."

Hur det hela slutar återstår att se, men klart är i alla fall att det åtminstone tidigare inte funnits något agg från Reeders håll. Så dent som förra året spelade han ett antal gig med KYUSS LIVES! i Europa, som stand-in för Oliveri.

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.