Annons

Ville Valo: "Ingen mystik i musiken nuförtiden"

Det har varit väldigt tyst från finska HIM under de senaste två åren, sedan bandets förra släpp "Screamworks: Love In Theory And Practice". Nu tar dock frontmannen Ville Valo bladet från munnen, och i en aktuell intervju med Kerrang! berättar han bland annat om varför bandet valde att lämna skivbolaget Sire/Warner Music:

"Grejen med Warner är nog en rätt vanlig historia. När vi signade med dem fanns där en massa folk som verkligen älskade HIM och vad vi gjorde; folk som jobbade hårt för oss och som hade genuin omtanke om oss. Nu har naturligtvis de flesta av dem lämnat företaget, och istället fann vi oss omgivna av en bunt människor som inte riktigt förstod vad vi handlar om som band och hur man bäst representerar oss. Plötsligt kändes det som om vi inte hade ett hem längre; det var dags för oss att gå vidare."

Valo berättar också om hur han kommit till en del nyttiga insikter under bandets dvalaliknande tillstånd:

"Den här pausen har haft sina fördelar, på så sätt att den fått mig att fundera över vart vi är på väg som band. Det var därför jag stängde ner den officiella HIM-hemsidan, för att det började bli för kommersiellt - det började handla uteslutande om att sälja t-tröjor.

Det verkar finnas väldigt lite mysik i musiken nuförtiden, något jag saknar och gärna skulle försöka återfånga. Jag vill skapa musik som påminner om när vi var direkt influerade av BLACK SABBATH, något jag misstänker skulle ha förbryllat folket på Warner - de hade säkert klagat över att de inte kan få de grejerna spelade på radion... Jag bryr mig inte; jag skulle vilja få en skiva utgiven på Rise Above [CATHEDRAL-sångaren Lee Dorrians kultstämplade doom-etikett]. Det vore grymt, då kunde vi få det att återigen handla enbart om musiken, och om mystiken. Då kunde vi på bästa sätt påminna folk om exakt vad vi är kapabla till."

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.