Annons

Osäkert vem som sjunger för Candlemass

CANDLEMASS basist och huvudsaklige sångskrivare Leif Edling har lagt upp ett meddelande på bandets officiella hemsida. Här följer ett urval:

"Det är varmare än i helvetet just nu (åtminstone i Sverige) och de flesta av er doomälskare är på semester. Så även vi. Vi får oroande frågor om vad som händer i bandet angående Messiah [Marcolin, sång] och det nya albumet.

"Jag kan faktiskt inte säga om Messiah kommer att sjunga på det kommande albumet eller inte, men det senaste jag hörde var lite positivt. Låt oss hoppas att det blir 100 % klart att det kommer att bli av. Allt beror på Messiah och bolaget [Nuclear Blast Records] nu, ser ni. Det är semestertider, glöm inte det.

"Jag hoppas att detta problem kan lösas snart, så att vi kan fortsätta arbetet på den nya skivan.

"De senaste månaderna har inte direkt varit en bra tid för CANDLEMASS. Jag, Lars, Mappe och Jan har varit rejält frustrerade över vår nuvarande sångarsituation, men vi kommer att lösa det på något sätt. Vi har en jäkligt bra C-MASSskiva på gång, vi kommer inte att sumpa den! Om Messiah sjunger eller inte är upp till honom nu."

I april gick Messiah själv ut med att han lämnat bandet och med 100 % säkerhet inte kommer att återvända.

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.