Annons

Igor Cavalera bildar band med Necro

Den forne SEPULTURAtrummisen Igor Cavalera har startat ett musikprojekt tillsammans med New Yorkbaserade "death rapparen" NECRO. Cavalera har tidigare medverkat på sången "Necrotura" från NECROs album "The circle of tyrants".

"Nyheten är att jag själv och Igor har startat ett band, och vi kommer att gå in i studion under nästa månad och spela in demos", berättade NECRO för Blabbermouth.net. "Vi har planerat att göra detta i månader innan han ens lämnade SEPULTURA, men nu när han har lämnat det verkar detta vara den perfekta tidpunkten att låta folk veta om detta projekt.

Vi har inget bandnamn än, men vi vet att vi vill spela brutal old-school 80tals thrash/death i stil med DEATH, OBITUARY, SLAYER, METALLICA, SEPULTURA MEGADETH med flera.

Igor kommer att spela trummor, givetvis, jag kommer att spela all kompgitarr och lite lead såväl som bas, tills jag hittar vår Geezer Butler/Cliff Burton. Jag kommer att göra ett försök att ta hand om sångdelen också. Eftersom jag är en högt respekterad rappare som uppfann genren "death rap" och "metal hip hop" borde det inte vara något problem.

Jag betalar hela projektet ur min egen ficka, för som ni kanske vet så driver jag mitt eget skivbolag, Psycho+Logical-Records, sedan sex år tillbaka. 100 % indie och jag har sålt över 200 000 skivor helt utan hjälp från större skivbolag. För att höra smakprov på mina "metal hiphop"sånger, där jag arbetat tillsammans med Jamey Jasta (HATEBREED), Igor Cavalera (ex-SEPULTURA) John och Trevor från OBITUARY ["] kan ni gå in på min MySpacesida här."

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.